Osztálykirándulások 2018-02-28T10:48:26+00:00

Osztálykirándulások, nyári és tematikus táborok, erdei iskolák

A Pap-sziget kiváló célpont osztálykirándulások, táborok, erdei iskolák számára, mert Szentendre megtekintése önálló programként is csodálatos élményt nyújt, de összekapcsolható a dunakanyari és budapesti programokkal is. A legjobb bázishely a környék értékeinek, látnivalóinak felfedezésére, a gazdag programajánlat akár többnapos tábort, kirándulást felejthetetlen élményekkel tölt meg.

Kempingünk az ősfás Pap-szigeten, Szentendre történelmi városrésze közelében található. A sziget főútról fahídon keresztül közelíthető meg, autóbusszal is.

A szálláshelyek széles választékát kínáljuk:

Diákszálló (motel)

Az épület két szárnyból áll, amelyeket egy közös helyiség köt össze. A szobák a folyosókról nyílnak.  A szobák zömében 5-ágyasak, de van van néhány 4- és 6-ágyas szoba is. Berendezésük emeletes ágyakból és heverőkből áll. Mosdó van a szobában, de a vizes helyiségek a folyosók végén találhatók.  Az épület akár 100 fő befogadására is alkalmas. 

Udvarház 

Egy belső udvarral rendelkező, viszonylag szeparált épület a kemping területén. Szobái úgy kerültek kialakításra, hogy egy udvart fognak körül.

A WC-ék és zuhanyzók az épületen belül található. 2-6 ágyas szobáiban emeletes ágyak vannak. Az épület 30 férőhelyes. Kiváló választás egy osztály számára.

Komfortos faházak 

Az 5-fős házak két egymásba nyíló szobából állnak, az egyikben 2, a másikban 3 fekhely van. A házakban benn van a WC és a zuhanyzó.

Panziószobák

A  panzióépület 5 szobából, amelyek közül 4 szoba négyágyas, 1 szoba ötágyas. A szobákban benn van a WC és a zuhanyzó. A szobák előtti felülről fedett, oldalról a kemping felé nyitott széles terasz alkalmas a közös együttléthez. A panzió kitűnő választás kisebb csoportok, vagy osztályok részére. 

Turistaház 

​Egy különálló épület kemping területén. Az épület 6 szobából, 3 WC-és, zuhanyzós fürdőszobából, egy közös helyiségből áll. A szobák közül 4 szoba négyágyas, 2 pedig ötágyas, így max. 26 fő befogadására alkalmas. Táborok, osztályok részére ideális megoldás.

Komfort nélküli erdei faházak 

6 ház található egymás közelében. A házak 5 személyesek, víz nincs bennük,  tisztálkodási lehetőséget a szemben lévő vizesblokk nyújt. 

A házakban – viszonylag kis alapterületen – 2 emeletes ágy és egy heverő található. A férőhely alkalmas egy 30 fős osztály elhelyezésére, nagyobb létszám esetén 1 vagy 2 szemközti házat ajánlunk a komfortos faházak közül.

Szállás Ár    (fő/éj)
Diákszálló (Motel) 2.000 Ft
Udvarház 1.900 Ft
Komfortos faház 2.800 Ft
Panzió 2.500 Ft
Erdei faházak 1.800 Ft
Sátorhely 1.300 Ft

A szállásokon ágyneműt mi adunk, azonban kérjük, hogy törülközőt mindenki hozzon.​

Étkezés

A kemping étterme kitűnő konyhával, a gyerkőcök kedvenc fogásaival és kedvezményes csoportos árakkal várja az éhes diákokat.

A reggeli 500 Ft/fő, a vacsora 1.100 – 1.300 Ft között van, választéktól függően. Az ételek készítésénél az étterem figyelembe veszi az esetleges érzékenységeket, ételallergiákat.

Wifi

Az osztálykirándulások, táborok egyik célja, hogy a gyerekek a közösen töltött időben legyenek offline, de ha mégsem tudnák megállni az internetre kapcsolódást, a terület nagy részén elérhető az ingyenes wifi, a jelszót a recepciónál megadjuk.

Kölcsönözhető játékok

A recepción kölcsönözhetők (labdák, csocsó-golyók, pingpongütők, billiárd dákók, golyók, stb) A kölcsönzés ingyenes, de kaucióként elkérünk egy diákigazolványt.

Buszparkolás

Autóbuszok számára parkolóhely a kemping zárt területén van. A parkolás ingyenes.

Ingyenes MÁV-kedvezmény

Az ország különböző részeiről érkező  általános- és középfokú iskolák rendkívül gazdaságosan szervezhetik hozzánk az osztálykirándulást, kihasználva a lakóhely és Budapest közötti díjmentes vasúti utazást /1502/2017. (VIII. 11.) Korm. határozat/. Ez a kedvezmény országos múzeumok, valamint egyes nemzeti emlékhelyek és műemlékek meglátogatása esetén  tanítási időben biztosított az osztályok számára. A budapesti országos múzeumokon és emlékhelyeken kívül fogadónyilatkozatot ad Szentendrén a Skanzen, Visegrádon a Mátyás Király Palota,  Esztergomban a Várhegy és Víziváros, Gödöllőn a Királyi Kastély.

A vonattal érkező csoportoknak szívesen ajánlunk különjárati buszokat, így a kirándulás kényelmes, biztonságos és hatékony lesz.

A kemping megközelítése Budapestről tömegközlekedéssel

Busszal – Budapesten a kék jelzésű 3-as metró vonalán lévő Újpest-Városkapu metrómegállónál lévő autóbusz állomásról indulnak autóbuszok Szentendrére. Szentendrére érve a Pap-szigeti megállónál kell leszállni, amely a kemping előtt van. A viteldíj diákoknak 50 %-os kedvezménnyel 190 Ft. A busz gyorsabb és olcsóbb, mint a HÉV, és nagy előnye az, hogy közvetlen.

Hajóval – a Mahart 2 menetrend szerinti járatot indít délelőttönként Szentendrére

Erdei iskolák –  életkor szerint a szentendrei Skanzen és a   Ferenczy Múzeumi Centrum szervezésében

A környezeti nevelési programok, múzeumi órák, tematikus és kézműves foglalkozások élményszerűek, a gyerekek kíváncsiságára, aktivitására épülnek.

Táborozni jó! 

A mozgásos, vízparti, természetközeli, tanévfelejtő nyári táborok mellett számtalan tematikus táborhoz – sporttábor, képzőművészeti alkotótábor, nyelvi tábor, gólyatábor, tánctábor, edzőtábor, kalandtábor, életmódtábor – nagy zöldfelületek és fedett helyiségek biztosítanak teret.

A kemping hatalmas zöldfelülete az örökmozgók mozgásigényét is kielégíti, amelyhez hozzájárulnak a pingpongasztalok, játszóterek, biliárdasztal, csocsók, strandfoci-strandröplabdapálya és a nyári hónapokban a kemping strandmedencéje.

Kihagyhatatlan programok – a teljesség igénye nélkül

Szentendrén:

Evezés sárkányhajóval, vagy túrakenukkal, Pap-szigettől induló 6 km-es Sztelin-tanösvény, Cool-túra programok, Csillagász-képző (esti program), Microcsodák, Múzeuma, Marcipán Múzeum, Tömegközledési Múzeum, Környékbeli tanösvények (Bükkös, Sztelin-patak), Éjszakai túra, Erdei iskolai programok, GPS-es ereklye keresés, Szentendre egy szuszra-várostörténeti séta (Ferenczy Múzeum), Holdvilág-árok, Szentendre Lajos-forrás. Dömörkapu, Vasas-szakadék túra, Paintball és lézerharc Szentendrén, Buborékfoci, Soft-csúzlis kalandjáték, Íjászok viadala, Air-soft lövészet

A közelünkben

Aquaworld  vízi paradicsom, Csodák Palotája (a nemrég a közelünkbe, Budapest III. kerületébe költözött), Margitszigeti Vadaspark, Vasúttörténeti Park, Széchenyi-hegyi kisvasút,Miniversum, Tarzan Park, Füvészkert, Szemlő-hegyi barlang, Sas-hegyi Látogatóközpont, Kispalotajátékok Visegrádon, Visegrád Mátyás király játszópark, Visegrád Fellegvár, Visegrádi Gokart és Kalandpark, Visegrád bobpálya, Apátkúti-völgy, Rám-hegy és Rám-szakadék, Veresegyház Medveotthon, Grassalkovich-kastély, Gödöllő, Vácrátóti Botanikuskert, Kismaros-Királyrét kisvasút, Zebegény/Nagymaros Hegyes-tető és a Julianus barát-torony, Vörös-kő és két forrás.

Szentendre múzeumai és templomai igazi művészeti értékekkel, az igényes kultúra élményével ajándékozzák meg a gyermek látogatóikat is.